tisdag 6 juli 2010

Almedalen utifrån del 2: Biskopens utbrott

Om man ska tro medierna var inte Lars Ohlys tal den stora händelsen i Almedalen igår. Som Alliansare har jag svårt att se hur den politik han lanserar skulle vara bättre för Sverige än den politik som förs idag, men jag kan inte förneka att Ohly är en skicklig retoriker. Sansad, metodisk, tydlig...säkert tilltalar det någon, men jag hoppas verkligen att det inte är särskilt många!

Men det som fick mest uppmärksamhet var ett bråk mellan Lennart Koskinen och Jimmie Åkesson. Konstigt nog! Vad är egentligen nyheten? Att biskopar är vanliga människor mad vanliga känslor, tankar, åsikter och reaktioner eller att Sverigedemokraterna gör en höna av en fjäder?!

Att alla har rätt att komma till tals är en självklarhet i vår demokrati, t.o.m. grundlagsfäst, men att medvetet förstöra för varandra är inte OK. SD HAR rätt att delta i Almedalsveckan men de måste respektera andra medverkandes rätt att också göra det. Biskop Lennart har rätt och Jimmie Åkesson fel!

Sen spelar det ingen roll vem som attackerar/förstör för vem, inte heller det sedan länge etablerade Ung Vänsters flygbladsattack mot kristdemokraterna den gångna helgen (för att bara ta ett exempel) är acceptabelt. Alla typer av odemokratiska och respektlösa tilltag är oacceptabla oavsett vem som står för dem och alla har rätt att protestera även om man råkar vara biskop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar