onsdag 14 juli 2010

Det är inte Littorin som ska förklara sig - det är Mellin!

Visst vore det bra om vi fick reda på varför förre arbetsmarknadsministern avgick, och det kommer vi kanske att få så småningom (när/om han känner att det är motiverat), men det är än mer angeläget att AB:s Lena Mellin förklarar sitt agerande.

Dagen efter att Sven Otto Littorin avgått antydde Aftonbladets Lena Mellin att det fanns graverande uppgifter som nog bidrog till det plötsliga avhoppet, men hon avstod publicering med motiveringen att han inte längre är en offentlig person. Detta uttryckte jag tidigare i veckan respekt för. Dock visade det sig att dessa antydningar om brott skulle resultera i en rad spekulationer, och blott två dagar senare publicerar aftonbladet, på rent skvaller, uppgifter om ett påstått sexköp.

Jag förstår inte vad som ändrats på dessa två dagar. Respekten för en icke offentlig persons rätt att inte solkas av smutsiga meidauppgifter hade i vilket fall som helst försvunnit. Därför tycker jag att Lena Mellin borde förklara sig, att publicera obekräftade uppgifter om en icke-offentlig person är inte OK!

Sven Otto ÄR inte längre en offentlig person och bör därför lämnas ifred, så länge han inte själv väljer att träda fram och berätta. Dagens mail-intervju i Dagens Nyheter stärker hans egen bild av vad som hänt och så länge inte "Anna" framträder öppet eller tydliga bevis framkommer bör Sven Otto lämnas ifred och valkampanjen återgå till att handla om politik istället för smutskastningsjournalistik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar