fredag 9 december 2011

Sossarna sparar och fegar!

I morse kunde vi läsa i NA att Brickebackens högstadium kommer att läggas ner ett år tidigare än planerat. Och nu kommer beskedet att den S-ledda majoriteten panikbromsar genom att lägga ner stora delar av verksamheten på Wadköpings Utbildningscenter (WUC). Detta för att spara 20 miljoner på skolområdet. Rimmar ganska illa med de löften man gick till val på.

Beslutet om nedläggningen av Brickebackens högstadium fattades av den tidigare Koalitionen men man lovade då att de som gick i högstadiet skulle få gå klart där. Men så blir det alltså inte.

När det gäller nedläggningen av stora delar av WUC:s verksamhet känns det varken genomtänkt eller seriöst. I valet lovade man att riva upp nedläggningen av Rudbeckskolan, vilket med facit i hand visade sig vara rent och skärt valfläsk! Tydligen finns det besparingsbehov och överskott på lokalyta, men Rudbeck skall vara kvar till varje pris. Nu snackar vi inte enbart ekonomi utan också svikna löften till elever och åtstramningar i verksamheten på andra skolor!

Det som gör det hela än med anmärkningsvärt är att de ytterst ansvariga håller sig undan. Får man tro FB-flödet så har varken ordf. Begic eller KSO Baastad ryggrad nog att stå för det utan låter andra ta smällarna. FEGT!!!

Media: NA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar