tisdag 6 september 2011

Demokratins dilemma!

De senaste dagarna har det förekommit många rykten och felaktigheter kring ”samarbetet” mellan Fp/M/Mp och avhoppade ex-Sverigedemokraten David Kronlid. Det har hetat att vi samarbetar vilket inte är sant. Detta handlar enbart om teknik och inte det minsta om politik. Detta borde de flesta politiskt medvetna ha kännedom om. Men uppenbarligen icke. Som exempel uttrycker John Johansson (s) stor ilska över detta på sin blogg. Dessutom påstås att Kronlid fortfarande stöder SD, vilket inte heller är sant. Han tar tydligt avstånd från partiets mest radikala åsikter. Det är också just detta, att SD på riksplanet vill utesluta dem med extremast åsikter, han stödjer, inte partiet i sig. Att han blivit felciterad kan väl knappast läggas vare sig honom eller den blågröna kartellen till last!? Istället så borde väl alla partiföreträdare (utom SD:s) jubla över att han kommit till insikt!!!

Jag förnekar inte att det finns ett dilemma här: Man kan tycka att det är aningen tveksamt ur ett rent demokratiskt perspektiv att på detta sätt manövrera ut och marginalisera SD. Tydligen tycker 4500 Örebroare att SD är så pass vettiga att de är värda att rösta på vilket borde återspeglas i förtroendemannaorganisationen. Samtidigt är det ju glädjande att David Kronlid kommit till insikt om att SD:s politik är alldeles för grumlig och ingenting han vill förknippas med längre. Detta borde alla partier, inte minst ”Vi kommer ALDRIG NÅGONSIN under några som helst omständigheter att samarbeta eller göra oss beroende av SD”-sossarna välkomna istället för att bli rosenrasande och sprida lögner och felaktigheter!

Även John Johansson och hans kompisar borde rimligen tycka att det är bättre med blågrönt inflytande än SD, och därmed välkomna att David Kronlid hjälpt till att manövrera ut och marginalisera sina forna partikamrater från vilka han numera tar avstånd. Allt annat vore ytterst märkligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar