torsdag 22 september 2011

Är det detta som kallas an(s)var?

Nyligen presenterade S ett förslag om att upplåta lokaler till KIF:s nya friskola F-6 i delar av Risbergska skolan. Detta har INTE mottagits väl. Såväl skolan som eleverna verkar kritiska. Bl.a. menar man att lokalerna visst utnyttjas och att det inte finns några 1000 kvm att ”dela med sig”. Ett annat argument är att man inte ska blanda olika typer av skolor eller åldrar på samma ställe. I dagens NA säger nämndens 2:e vice ordf. Karolina Wallström (fp): ”Gymnasieutbildningar skall in i gymnasielokaler. De lokaler vi har skall fyllas och så får vi stänga skolor i de fall vi har för mycket lokaler så att det blir rätt innehåll i rätt skola”.

Programnämndens Socialdemokratiske ordf. Thomas Esbjörnsson verkar däremot ha bestämt sig. Lokaler skall upplåtas åt KIF! Till vilket pris som helst!?

I dagens NA (finns ej på nätet) publiceras några av frågorna och svaren från gårdagens stormöte som elever på Risbergska tagit initiativ till, bl.a. denna:
Fråga: ”Borde inte du vara smått medveten om vad det kommer att kosta kommunen?”
Svar: ”Det är ekonomer som jobbar med det här. Dessutom är det viktigt för mig att inte lägga mig i de här uträkningarna. Jag vill inte på något vis framstå som att jag gynnar eller missgynnar Risbergska skolan eller KIF. Jag vill att den här uträkningen skall vara så professionell och korrekt som möjligt”.

Han är alltså helt övertygad om att idén är bra men är inte ens intresserad av vad det kommer att kosta. Förutom alla andra aspekter på detta vilka skall övervägas noga torde väl en bärighet i ekonomin vara A och O?!!

Men inte när S får bestämma verkar det som, då är det bara att tuta och köra! Ansvaret får nån annan ta…

Läs också: Staffans blogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar