måndag 20 februari 2012

"Elever är också människor!"

Har idag skickat nedanstående mail till majoritetens ledartrojka; Kommunstyrelsens ordförande Lena baastad (s) samt Lennart Bondesson (Kd) och Rasmus Persson (c), med kopia till PN Barn och Utbildnings ordförande Thomas Esbjörnsson (s).

----------------------------
I lördagens NA skriver ni om behovet av att anpassa gymnasieskolans lokalyta till elevantalet och att det är därför WUC skall läggas ner. Ni skriver endast att majoritetens olika förslag vägts mot varandra, men inte ett ord om lärarnas eller oppositionens förslag. Dessa finns, men är tydligen inte värda att ens överväga.

Att alla partier, även inom oppositionen, är medvetna om att insatser krävs är ett tveklöst faktum, det visar ju de förslag som finns, men vilket som är bäst (eller minst dåligt) vill ni inte ens fundera på. Ni har bestämt er och då kan inga argument i världen få er att tänka till. Inte ens den självkritik ni erkänner i debattartikeln får er att tänka till. En undermålig process borde göras om. Det är inte farligt att erkänna att man gjort fel eller stoppa en felaktig process!

Ni är tydliga med att människor är viktigare än lokaler, därför måste det skäras ner. Alternativet är att minska antalet lärare. Detta är ett ganska enkelspårigt sätt att resonera. Självklart är lärare en oerhört viktig resurs i skolan men det är faktiskt även eleverna. Dessa är också människor vilka förtjänar att bli bemötta med respekt och att bli lyssnade på.

Det demokratiunderskott som präglat den här processen riskerar inte bara att drabba den framtida gymnasieskolan, det riskerar även att rubba dessa elevers tilltro till demokratin. Vackra ord räcker inte, här krävs aktiv handling!

Vill ni inte lyssna på dem hoppas jag att ni åtminstone är beredda att svara på några av mina frågor:
1. Lena - Hur kan frågan ligga på gymnasienämndens bord tills den fattar ”fel” beslut men då plötsligt flyttas upp på en högre nivå? Din tydlighet i KF var uppenbarligen villkorad, vilket knappast kan kallas vare sig trovärdigt eller demokratiskt!

2. Lennart – Hur kan du gå med på att lägga ned stadens bästa gymnasium sett till bl.a. ekonomi, resultat och lokaler? Förra mandatperioden skulle ju Rudbeck bort men plötsligt är det inte ens ett alternativ att diskutera. Kompromisser i all ära, men om situationen är så allvarlig som ni vill göra gällande borde varje sten vändas på!

3. Rasmus – som ordförande i Programnämnd Social välfärd borde du inte acceptera att Asperger-elevernas skolgång riskeras. Enligt uppgift kan det räcka med sportlov för att dessa skall rubbas, vad skall då inte en skolflytt innebära?

Ja hur har ni tänkt det? Uppenbarligen är ni inte bara beredda att kompromissa bort den sociala demokratin (som Håkan Juholt kallar det), slå sönder många elevers framtid inte minst den med Asberger. Ni är också beredda att kompromissa bort den rent fundamentala demokratin! Hur är det ens möjligt?

Kom igen nu, än är det inte för sent! Ni har fortfarande några dagar på er att visa er vuxna det ansvar väljarna gett er.

GÖR OM GÖR RÄTT!!!
Med vänlig hälsning
Karin Forsling (fp)
-----------------

Skickar man till NA kan det ta alldeles för lång tid innan publicering men enligt kommunens e-post-policy SKALL mailen läsas dagligen (utom lördag söndag) och diarieföras senast dagen efter att det kommit in. Detta gör att ett meddelande som detta inte kan gömmas undan i en elektronisk papperskorg som ingen kan hitta. Det MÅSTE läsas och diarieföras (därmed blir det också allmän handlig som vem som helst kan begära ut) och någon form av reaktion kan man rimligen förvänta sig. Eftersom tiden är knapp bör en reaktion ha kommit senast vid veckans slut, gärna tidigare.

Följ gärna mitt exempel och skriv, maila, ring... påverka på alla upptänkliga sätt. För detta är helt orimligt!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar