söndag 22 januari 2012

Byggnader före barn, asfalt före äldreomsorg och betongsocialism före social demokrati!

Nejdå, jag har inte missat att Håkan Juholt avgick igår, men är det något eftermäle jag hoppas att han lämnar så är det just detta. Att värna de svaga torde vara en grundläggande uppgift för varje seriös politiker och oavsett vad vi kallar det (social demokrati (s), det glömda Sverige (fp) eller något annat), torde det vara ett viktigt mål. Även här i Örebro! Men tydligen inte…

Tydligen anser Örebros socialdemokrater att en ny friidrottshall för att EVENTUELLT få arrangera SM-veckan 2015 är viktigare än gymnasieskolor och äldreomsorg. De 30 miljoner (minst) denna nya friidrottsanläggning skulle kosta är mer än den nedskärning på 20 miljoner man aviserat på WUC. Jag får inte ihop det. Nog torde en bra gymnasieskola vara viktigare än en flaschig idrottsarena som kanske inte kommer till användning. Att skicka in en ansökan är inte per automatik det samma att få den beviljad.

Att göra denna satsning istället för att arbeta långsiktigt strategiskt med gymnasieskolan eller se till att ha full bemanning i äldreomsorgen (skrota förslaget att ta bort var fjärde nattsjuksköteska!), är inte seriöst! Er partiledare må ha avgått men den sociala demokratin bör fortsatt stå i fokus (även om jag har andra idéer för hur ”det goda samhället” skall förverkligas).

Och apropå det så kan man verkligen undra vem som är beredd att ta på sig det ”kamikazeupprag” det innebär att försöka på S på rätt köl igen.

Det är inte självklart att hela ledningen måste bytas ut men en som torde diskvalificerat sig själv är Carin Jämtin. Hennes förvirrade framträdande både i fredags och igår visar att hon inte pallar extremt tryck. Jag förstår att det är tufft men som ledare skall man klara det! Vem minns inte Jens Stoltenbergs tydliga beslutsamma hantering av terrordåden i Oslo och på Utøya? Det var hans vänner som drabbades och rimligtvis vara han själv i djup chock, ändå klarade han de briljant!

Men vem skall då ta över ordförandeklubban i Socialdemokraterna? Det överlåter jag till dem att avgöra men att efterträdaren bör utses snabbt förefaller nödvändigt. Det största oppositionspartiet kan inte vara utan ledare och Sverige kan itne vara utan en stark opposition. Jag vet vem jag hoppas skall ändra sig, även om det innebär att den kommande valrörelsen blir tuffare för Alliansen, men det tänker jag inte avslöja eftersom det kan finnas en ”risk” att nån sosse läser detta och tar mig på orden.

Länkar: NA Vårdförbundet S-Örebro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar