måndag 22 augusti 2011

Nu är hösten här!

Eller i alla fall möteshösten. Imorgon nämnd, onsdag kyrkoråd och torsdag Liberala Kvinnor. Fast såhär ser ju inte alla veckor ut så lite rivstart blir det…

Att det första nämndmötet är redan imorgon känns faktiskt lite märkligt med tanke på att alla valen till nämnder och styrelser ännu inte är gjorda, de sker först nästa vecka, men vissa nämnder var det mer bråttom med. Men som sagt först nästa vecka blir det helt klart. På måndag är det nomineringsmöte och på onsdag är det valfullmäktige. Då har det gått 364 dagar, alltså nästan exakt ett år, sedan Socialdemokraterna med statsministerkandidat Mona Sahlin i spetsen tänjde rejält på vallagens förbud mot att kampanja i och utanför röstningslokal, med omval och politiskt kaos som följd. Detta vägrar de (naturligtvis) att erkänna men faktum kvarstår, det tar nästan ett år innan förtroendemannaorganisationen är i hamn. Och detta bl.a. beroende på ett S handlade ”i uppenbar strid”, som Valprövningsnämnden uttryckte det, mot vallagen 8 kap 3 §.

Jag kan bara konstatera att detta bidrog starkt till att det ser ut som det gör. Men nu får vi hantera denna situation och se till att göra det bästa av den. Uppmärksamma medborgarna på de fel och brister som den nya kommunledningen har så att vi kan återta makten om fyra…eller förlåt, om TRE år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar