tisdag 7 april 2009

Dokusåpan Wanja och Mona

Vem behöver Robinson och dess delvis riggade intrig, när Wanja och Mona fixar dokusåpan alldeles på egen hand, dock utan färdigskrivet manus? Detta är ju spännande på riktigt!

Dokusåpan Wanja och Mona har ju allt: falskspel, skitsnack bakom ryggen, pakter och, inte minst, en oviss utgång. Dessutom renderar den spaltkilometer i diverse tidningar och på webben. Det har spekulerats hejvilt om det är bra eller dåligt att Wanja stannar (för alliansen är det förstås bra men för oppositionen?), jag kan dock tycka att kvällstidningarna är lite väl ensidiga och spekulativa i sina kommentarer.

Det är ettt gammalt trick att utse syndabockar och skylla ifrån sig när det går dåligt, något Mona Sahlin uppenbarligen anammat. Det är klart att Wanjas och därmed S förtroende naggats i kanten av det som hänt men att inte ta sitt partiledaransvar när det stormar kan inte sägas vara annat än ansvarslöst. Kri(s)en/ opinionsraset må sammanfalla med AMF-skandalen, men att skylla det enbart på Wanja är att göra det alltför enkelt för sig, det är inte Wanja som är det stora problemet utan bristen på ett trovärdigt regeringsalternativ, det har Nerikes Allehanda helt rätt i!

Nu lär det lugna ner sig ett tag för två av alliansens bästa valarbetare (Wanja och Mona), helt i linje med dokusåpagenren, men vid minsta tveksamhet lär det blåsa upp till storm och det ska bli väldigt spännande att se om de pallar hela vägen eller om en eller båda ger upp/tvingas ge upp. Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar