onsdag 15 april 2009

Börjar sossarna bli nervösa redan?

Det är inte lätt att följa med i budgetpresentationen och reaktioner på denna när man har fulllt ös i plugget, men lite spontana reflektioner...

Redan i går kväll började kommentarerna kring budgeten och det mesta var känt redan i förväg liksom kritiken. Att regeringen skulle satsa hårt på att stävja arbetslösheten är knappast någon överraskning, allt annat hade varit märkligt. Å andra sidan är det knappast någon överraskning att oppositionen är kritisk, det är ju deras jobb. Det jag kan tycka är lite märkligt är att man kritiserar regeringen för att göra exakt samma sak som de själva gjorde när de hade makten. I gårdagens ekosändningar hävdar han att satningarna bara är förvaring och en garanti att inte få jobb, känns det igen (resultatet alltså)?

Jag kan heller inte låta bli att kommentera sossarnas valtaktik eller är det bara ett desperat försök att göra NÅNTING alls? Hur som helst verkar det inte alltför kreativt, vilken laguppställning som helst kartlägger ju motståndarna för att se var de ska sätta in stöten när det väl bli dags för tävling. För tävling lär det bli ända in i kaklet. Eller kanske inte, oppositionen har ju fullt upp med att inte slå ihjäl varandra men... osvuret är bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar