fredag 9 mars 2012

Det är inte kört förrän det är kört!

I mitten av januari bloggade jag om att WUC ev kunde komma att räddas efter att Lars-Ruben Fahlström (KD) rakryggat stod för vad han tyckte och ville rädda kvar skolan. Så såg det oxå ut att bli. Men bara tillfälligt... Rubriken "Man skall inte ropa hej förrän..." var mer befogad än jag kunde ana.

Först skulle skolan bara tömmas delvis = fråga för gymnasienämnden. När dessa röstade "fel", dvs Fahlström vågade stå för vad han tycker ändrade man sig plötsligt och bestämde att HELA skolan skulle tömmas vilket skulle flytta frågan till en högre niva - alltså Programnämnden. Dock finns de som anser att en skolnedläggning skall tas i kommunfullmäktige, enligt uppgift är det oxå den slutsatsen Länsrätten, numera Förvaltningsrätten drog senast det begav sig med skolnedläggningar. Dock ser det inte ut som att de har samma uppfattning den här gången. Beslutet är inte fattat men enligt Tvärsnytts hemsida stoppar de inte processen i väntan på beslut utan låter processen fortskrida, vilket tyder på att de inte kommer att stoppa beslutet och tvinga kommunledingen att tänka om och tänka rätt. Detta är djupt olyckligt, dels för att det drabbar så många ungdomar, vissa av dem funktionshindrade, och dels för att dessa elevers tilltro till demokratin och medborgar-/elevinflytande hotas om de inte upplever att det de lärt sig på lektionerna fungerar i praktiken.

Jag vill dock rikta en stor eloge till alla elever som kämpat så hårt och gjort det på ett så bra sätt. Ni är grymt duktiga!!!

Jag vill oxå påminna om att även om det set mörkt ut nu så är det inte kört förrän det är kört!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar