tisdag 7 juni 2011

Det är inte möjligt!!!

Att Lena Baastad skulle bli KSO visste vi (dessvärre) redan på valnatten. Att det skulle krävas nån form av samarbete var också tydligt, såvida inte SD skulle få en ovälkommen vågmästarroll. Man skulle iofs kunna tänka sig ett slags ”ad hoc-styre”, dvs att S sökte stöd hos andra partier i varje enskild fråga men det skulle knappast funka rent politiskt och retoriskt, åtminstone inte om man till varje pris vill utestänga SD, för oavsett var man de facto landar i varje enskild fråga skulle man säkert få en debatt kring möjligheten att denna samarbetspartner skulle kunna vara SD och den risken är man uppenbarligen inte beredd att ta.

Därför är det logiskt, men också olyckligt att det blir ett blocköverskridande samarbete de kommande åren. Inte minst ut väljarsynpunkt. S gick till val på att regera tillsammans med V och Koalition Örebro gick till val på att fortsätta regera tillsammans. Förutsatt väljarnas stöd såklart!

Jag vill inte spekulera i vem/vilka som är mest svikna, V eller de koalitionspartier som nu tvingas till opposition, men konstaterar att de stora förlorarna är väljarna vilka trodde på den argumentation som var i valrörelsen och förväntade sig just den konstellation (S+V eller koalitionen) som fick flest mandat. Att många redan nu är besvikna visar kommentarerna till artikeln.

Den fråga samtliga inblandade måste svara på nu blir därför: Varför, hur kunde det bli såhär???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar