onsdag 25 maj 2011

Varför så sur Baastad?

Enligt dagens NA har sonderingar kring makten påbörjats, med alla partier utom Fp (och SD). Det har jag svårt att förstå!

Att SD inte är ett alternativ överhuvudtaget är vi alla överens om, deras nationalistiska utgångspunkter står milsvitt från alla andra partiers. Men varför nobba Fp – per definition?

Om det är möjligt (eller ens önskvärt) med ett sådant samarbete kan jag inte bedöma i dagsläget, allt beror ju på vad ev. förhandlingar resulterar i, men att stänga dörren bara för att det förekommit en del mindre lämpliga inslag i valrörelsen tyder på allt annat än gott ledarskap!

Väljarna gav oss ett valresultat vilket kräver förhandlingar och överenskommelser över blockgränsen, såvida inte SD skall få avgörande inflytande i kraft av vågmästare, men det har ju Lena Baastad varit extremt tydlig med att hon ALDRIG kan tänka sig!!! Därför krävs nu konstruktiva och förutsättningslösa diskussioner med ALLA partier (utom SD) – för Örebros bästa. Stridsyxorna borde grävts ner redan på valnatten och de misstag/felsteg, kanske t.o.m. övertramp, som gjordes läggas på historiens skräphög.

Om Lena Baastad vill vara den starka ledare som Örebro behöver borde hon föregå med gott exempel. Sondera alla möjligheter och se vad som är möjligt och realistiskt. Vad ev. förhandlingar resulterar i återstår sedan att se. Men det som borde vara ledstjärnan är Örebros och Örebroarnas bästa, inte gamla oförrätter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar