lördag 4 september 2010

Ta väl hand om RIm!

Efter att ha vaknat upp till den tragiska nyheten att den svårt sjuka och avvisningshotade Rim Al-Amir avlidit blott 2,5 år gammal, och efter en stiftsfest i bönens tecken kommer här en något tafflig men ärlig bön:

Gud, ta väl hand om Rim och inneslut henne i din kärlek. Var också med hennes familj, hennes mamma och systrar som lämnats ensamma i längtan och saknad. Var med dem i denna svåra stund.

Gud, du vet hur de har haft det, bättre än någon vet du vad den kamp de fått utkämpa mot såväl dem svåra sjukdomen som svenska myndigheters ovilja att ge dem en trygg och stabil tillvaro, inneburit för familjen.

Du vet också vilken kamp de nu har att utkämpa. Rim är död men utvisningshotet kvarstår. Herre låt dem få den frid och ro de behöver för att kunna bearbeta detta svåra och så småningom bygga vidare på ett nytt liv, utan Rim.

Du vet vad som är bäst för dem, men är det din vilja att de ska få stanna i Sverige så låt dem få det beskedet snarast så att de slipper ha det oket hängande över sig. Är det din vilja att de ska skickas tillbaka så låt dem få den lugn och ro de behöver för att hinna landa innan de tvingas vidare.

Ja, Herre, bara du vet vad som är bäst jag överlåter det helt i dina händer och hoppas att allt ska lösa sig till det bästa för familjen snarast.
AMEN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar