onsdag 19 mars 2014

Ska vi stänga riksdagen och låsa kyrkorna oxå?


De senaste dagarna har Örebro drabbats av förorenat vatten. En läckande toalett i anslutning till Svampens restaurang orsakade detta. Detta har resulterat i att vi tvingats koka allt vatten för mat och dryck. I tre dagar!

Jag funderar på det rimliga i att uppröras över detta. Det är ju lite bökigt och krångligt, men fullt hanterbart. Tänk på alla dem som har det så jämt. Om de ens har tillgång till rent vatten. Det stora problemet är väl snarare den förtroendeknäck som drabbat vattenverket. Kommunen var snabb ut med information och såvitt jag förstår blev ingen sjuk pga detta. Nu vet i att information till allmänheten fungerar på ett tillfredsställande sätt. Men jag hoppas förstås att det inte kommer att upprepas!

I kölvattnet av detta finns nu funderingar på att hålla Svampen stängd för allmänheten för alltid. Det känns inte rimligt. Det är ju viktigt att man säkrar att detta inte kan upprepas. Det kommer nog att ta sin tid att reparera skadorna och skapa ett säkert system, där restaurang inkl. toalett OCH vattenförsörjning, kan samsas.

Annars borde vi, i konsekvensens namn, stänga riksdagen och låsa kyrkorna. Parallellt med vattenproblemen har nämligen säkerheten brustit i riksdagen och ett inbrott inträffat i den centralt belägna Nikolaikyrkan. Jag tror nye någon tycker att dessa åtgärder är rimliga. Höjd säkerhet och bättre rutiner förespråkar nog de flesta.

Det är alltid allvarligt när brister uppdagas, men ett öppet samhälle är ju lite av ett signum för vårt länd. Jag hoppas att så kan förbli. Säkerheten är oerhört viktig men när det brister bör man se över rutinerna och förbättra dem istället för att stänga ner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar