tisdag 12 juni 2012

Vill S verkligen sänka skatten mer är M, John?

Nejdå jag har varken läst något sådant eller har några planer på att påstå det men dina påståenden om att Fp:s språkkrav (relanserat idag) skulle vara en SD-flört, är ungefär lika (o)seriösa som rubriken ovan! Det är möjligt att man vid en snabb okritisk slölyssning kan få det intrycket men som socialdemokratisk topptjänsteman borde du vara betydligt mer balanserad i ditt sätt att bemöta allianspartiernas förslag.

Du vet lika väl som jag att Fp och SD står milsvitt ifrån varandra. Där de vill stänga gränserna, eller iaf försvåra invandrares möjligheter betydligt vill vi välkomna invandrare till vårt fina land.

Ett av fundamenten i den liberala ideologin är ju tilltron till den enskildes förmåga att själv påverka och utforma sitt liv utifrån egna önskemål och förutsättningar. För att det skall bli möjligt måste vi skapa förutsättningar att lyckas. En sådan förutsättning, ganska grundläggande dessutom, är ju tillfredsställande språkkunskaper. Det handlar varken om 100% grammatik eller noll brytning, det handlar om tillräckliga och för arbetsmarknaden nödvändiga språkkunskaper (s 51f).

SD:s ambition och mål är ju att minska (stoppa) invandringen, Fp:s mål är att optimera invandrares möjligheter till integration och delaktighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar