måndag 11 juli 2011

Juholts dilemma – daggmask till frukost OCH samarbete med SD eller daggmask till frukost OCH ett femte jobbskatteavdrag

Det blev inget ”Almedalen utifrån”-bloggande i år, kanske för att det är mellanvalsår och inte lika spännande som i fjol. Det mest spektakulära var nog när den vanligtvis så seriöse och småtorre Christer Fuglesang sluddrande påstod sig inte vara det minsta påverkad av en kraftig överdos av nåt slags homeopatika. Det tog uppenbarligen inte livet av honom (tack och lov) men tydligt påverkad var han i alla fall. Och trovärdigheten fick sig en rejäl knäck. Men rent politiskt verkar inte årets Almedalsvecka ha varit någon höjdare.

Det kanske mest intressanta var nog den rävsax Håkan Juholt trasslade in sig i. En rävsax inga paraplyer i världen lär skydda mot (med association till hans kongresstal i mars).


I valet mellan att samarbeta med SD och det femte jobbskattavdraget skulle han alltså välja daggmask till frukost. Det valet finns inte! För att stoppa jobbskatteavdraget är han ju beroende av SD! Nu säger säkert vän av ordning: ”Ja men Alliansen är ju i minoritet”. Och så är det ju men regeringen sätter agendan, lägger förslag som oppositionen har att förhålla sig till och reagera på. För att de skall kunna sätta press på regeringen, kanske t.o.m. fälla den, krävs att HELA den samlade oppositionen (inkl. SD) röstar emot. Jag är hemskt ledsen Håkan men så är det!

Oavsett vad han till slut väljer, samarbete med SD för att stoppa jobbskatteavdraget eller acceptera en politik han egentligen ogillar skarpt, står trovärdigheten på spel! Frågan är ju vad som svider minst???

(Om han sen väljer att toppa med daggmaskfrukost är upp till honom)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar