torsdag 10 mars 2011

Vit, grå eller svart rök från Sveavägen 68?

Nu har man äntligen lyckats krysta fram en kandidat-duo; Håkan Juholt partiledare och Carin Jämtin partisekreterare. Återstår att se hur starkt stödet egentligen är.

Den slutna processen har liknats vid påveval, där man låser in sig i ett rum och först då man är enig om efterträdare visar men det genom att elda (lappen med namnet ???) och visa det genom att det kommer vit rök, men frågan är hur vit röken är denna gång... De säger ju t.o.m. själv att de bara är föreslagna, ej (ännu) valda. Känns inte helt tryggt för sossarna, men de måste ju få en chans (förutsatt att de väljs) att visa vad de går för.

Utifrån den märkliga processen att komma fram till dessa förslag och med tanke på att de inte ens själva verkar säkra på att ha ett tillräckligt stöd är jag inte alls säker på att Alliansen behöver frukta denna duo. Men som sagt, väljs de måste de få en ärlig chans att visa vad de går för. Att döma ut nån i förväg är inte fair.

Men vilken färg röken från skorstenen på Sveavägen 68 har lär vi få veta ganska snart. Reaktioner och kommentarer lär inte vänta på sig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar