onsdag 2 mars 2011

Är Nuders kärlek till (s) så stark som han påstår?

Hur krisartat (s)-valberedningens arbete i jakten på ny partiledare är har jag såklart ingen aning om, men det är uppenbart att det brinner ganska rejält i knutarna nu. Det är bara drygt tre veckor tills det skall väljas en ny partiledare. I vanlig ordning vägrar de tänkbara kandidaterna svara på frågor om ev. kandidatur. Minst otydlig är Mikael Damberg som "vill vara med och ta ansvar" (oklart hur). Men de enda som svarat tydligt är de som INTE vill; Wallström, Bodström, Messing, Nuder... dock hoppas jag att vår nästa oppositionsledare finns i denna kvartett. Främst hoppas jag att Nuders motstridiga kroppsspråk tar ut sin rätt. I en rapportintervju den 24/1 är det tydligt att hans definitiva/oåterkalleliga NEJ egentligen betyder (eller kan komma att betyda) JA.

Så borde det också bli: Dels för att han är en stark och skicklig politiker med såväl kompetens som retorisk förmåga och dels för att behålla sin trovärdighet. Han har vid flera olika tillfällen sagt sig älska det socialdemokratiska partiet och att partiledare är det finaste uppdrag man kan få. Om han verkligen menar det så borde han vika sig illa kvickt!

Det är klart att det blir en tuffare valrörelse om 3,5 år men jag tror att även alliansen mår bra av en tydlig och stark opposition som vet vart den vill…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar