torsdag 10 september 2009

10 dagar kvar

till kyrkovalet! Det är lika viktigt att som medlem, rösta i kyrkovalet som det är att, som medborgare rösta i de allmänna valen, eller att som Europé rösta i EP-valet.

Tyvärr engagerar inte kyrkovalet mer än en liten del av befolkningen. Trots att stora delar av befolkningen fortfarande är medlemmar i Svenska kyrkan och trots att den administrerar en lång rad viktiga uppgifter såsom dop, konfirmation, vigsel och begravning, är det väldigt få som faktiskt utöver sin demokratiska rättighet att välja dem som skall ta ansvar för att detta fungerar.

Kyrkan fyller en viktig funktion för många människor, inte minst i de sammanhang jag nämnde ovan, går man inte i kyrkan annars så nog gör man det i dessa sammanhang, eller i krissituationer av olika slag. I samband med ex. mordet på Anna Lindh, World Trade Center-katastrofen och Tsunamin fylldes kyrkorna/församlingshemmen, men det kan även handla om "mindre" personliga kriser och problem. Detta visar att det finns ett intresse för en fungerande kyrka, åtminstone i vissa tider/situationer i livet. Det är därför viktigt att engagera sig i valet genom att ta sitt demokratiska ansvar och rösta fram dem som skall ansvara för att organisationen fungerar!

Så ta ditt ansvar och RÖSTA den 20 september! Om inte förr, förtidsröstningen har redan börjat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar