torsdag 21 april 2011

Omvalet handlar om åtskilliga miljoner

Replik, på insändare 17/4, publicerad i dagens NA
------------
Nej, Elisabeth Hammar (s), omvalet är inte gratis! Det är sant att du och många andra, i samtliga partier, valkampanjar ideellt. Jag är en av dem, men jag gör det av helt andra skäl än du, min ambition och förhoppning är att få koalitionen omvald.

Men att omvalet därmed skulle vara gratis är inte sant. Bara den extrasatsning regeringen gör går loss på drygt 5 miljoner, varav Örebro får drygt 400 000 (resten går till Västra Götaland). Utöver det tillkommer material (valmanifest, flygblad etc.), annonser, affischer mm. Dessutom har vi säkert en hel del riksbesök att vänta (partiledare, ministrar, riksdagsledamöter m.fl.), vilka knappast heller är gratis.

Årets 1 maj-talare Carin Jämtin, har redan hunnit besöka Örebro sedan hon valdes till partisekreterare nyligen. Inget av dessa besök är väl gratis? Eller betalar hon kalaset ur egen ficka? Knappast!

Jag vill inte spekulera i vart slutnotan hamnar, men att det handlar om åtskilliga miljoner totalt är utom allt tvivel. Och detta för att S med partiledaren i spetsen struntade i vallagens förbud mot kampanjande i och utanför röstningslokal! Vi får väl hoppas att partisekreterare Jämtin avstår från att, i likhet med senast, avfärda detta som ”slarv” när hon återkommer till Örebro om några veckor.
Karin Forsling (Fp)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar