onsdag 10 juni 2009

Tror de inte på sig själva?

Här inne i Kårhuset...
...ligger stuentkårens kansli.

Idag har riksdagen äntligen avskaffat kårobligatioriet och det blir frivilligt att vara medlem. Och omedelbart fortsätter Örebros kårordförande att beklaga sig. Det är helt i linje med den skrämselkampanj kåren så länge drivit.

I studenttidningen Lösnummer (http://www.losnummer.net/) kunde man i nummer 2 09 bl.a. läsa om hur intäkterna kommar att minska till 1/6 och man kunde även skriva på ett konkrakt där man lovar at avstå från de fördelar studentkåren drivit fram. Detta är rent nonsens.

Att studentkåren drivit igenom de saker som står i kontraktet tvivlar jag inte på, men att intäkterna och därmed möjligheterna att bedriva en bra verksamhet, skulle minska så drastiskt har jag däremot svårt att tro. Det skulle ju innebära att ingen väljer att gå med i kåren när det blir frivilligt. Motsvarar verksamheten vad studenterna efterfrågar kommer de att fortsätta som medlemmar så enkelt är det. Att man tror att intäkterna ska minska så drastiskt måste alltså betyda att de inte tror på sig själva!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar